Gratinovaná rýže

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži opereme, spaříme, uvaříme v osoleném mléce do měkka. Z cukru opražíme světlý karamel, opatrně zalijeme trochou vody, do husta povaříme a odstavíme z ohně. Do polovychladlé omáčky přilijeme pomerančovou šťávu a vmícháme žloutek. Takto připravenou omáčku vlijeme do uvařené rýže, přilijeme rum a promícháme.
  • 2
    Nízkou zapékací mísu vymastíme, upravíme na ni kopec rýže, do jehož středu uděláme větší prohlubeň, nalijeme do ní zavařeninu. Povrch potřeme tuhým oslazeným sněhem z bílků a posypeme nasekanými mandlemi.
  • 3
    Zapékáme v troubě tak dlouho, až sníh zrůžoví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.