Gratinovaná rýže
30 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 70gramůRýže loupaná
- 30gramůCukr krupice
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMandle
- 1kusVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rýži opereme, spaříme, uvaříme v osoleném mléce do měkka. Z cukru opražíme světlý karamel, opatrně zalijeme trochou vody, do husta povaříme a odstavíme z ohně. Do polovychladlé omáčky přilijeme pomerančovou šťávu a vmícháme žloutek. Takto připravenou omáčku vlijeme do uvařené rýže, přilijeme rum a promícháme.
- 2Nízkou zapékací mísu vymastíme, upravíme na ni kopec rýže, do jehož středu uděláme větší prohlubeň, nalijeme do ní zavařeninu. Povrch potřeme tuhým oslazeným sněhem z bílků a posypeme nasekanými mandlemi.
- 3Zapékáme v troubě tak dlouho, až sníh zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.