Gratinovaná vepřová panenka

35 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
534 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Necháme vychladnout a prolisujeme přes bramborový lis. Dáme do misky, přidáme žloutek, 30 g másla, smetanu a jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Panenku dáme do hrnce s vodou a povaříme přibližně 15 minut. Vybereme z vody, nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    V kastrůlku rozehřejeme 30 g másla, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, očištěné a důkladně oprané špenátové listy, osolíme, opepříme, dochutíme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podusíme 5 minut.
  • 4
    Pečící formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravený špenát, na špenát naskládáme nakrájené plátky vepřové panenky. Cukrářský sáček naplníme bramborovou směsi a naaranžujeme vlnky na maso. Povrch posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.