Gratinované brambory - pommes gratin
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkyMuškátový květ
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůBaby špenát
- 70gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky brambor osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, muškátovým květem a v míse je promícháme se smetanou. Mladé baby špenátové listy omyjeme a necháme okapat.
- 2Do připravených menších formiček poskládáme na sebe plátky brambor, které proložíme špenátovými listy. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a formičky dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova přibližně 30-35 minut.
- 3Upečené gratinované brambory z formiček opatrně vyjmeme (vyklopíme) a podáváme je samostatně jako předkrm nebo přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.