Gratinované brambory - pommes gratin

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky brambor osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, muškátovým květem a v míse je promícháme se smetanou. Mladé baby špenátové listy omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Do připravených menších formiček poskládáme na sebe plátky brambor, které proložíme špenátovými listy. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a formičky dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova přibližně 30-35 minut.
  • 3
    Upečené gratinované brambory z formiček opatrně vyjmeme (vyklopíme) a podáváme je samostatně jako předkrm nebo přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.