Gratinované brambory s hráškem
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2,5litryVoda pitná
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůPórek
- 200gramůŠunkový salám
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20gramůKopr čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 3-4 mm, vložíme do hrnce se špetkou soli, osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Potom scedíme, necháme okapat. Pečící formu dobře vymažeme máslem, na dno rozložíme okapané brambory.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, osmahneme do křupava. Přidáme 50 g másla, potom na kolečka nakrájený pórek, za stálého míchání smažíme 5 minut. Stáhneme z ohně a přelijeme brambory.
- 3Šunkový salám nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, scezený hrášek a vše dobře rozkvedláme.
- 4Připravenou směs nalijeme na brambory, posypeme nasekaným koprem a vložíme do horké trouby. Pečeme při 220 stupních Celsia 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.