Gratinované brambory s hráškem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 3-4 mm, vložíme do hrnce se špetkou soli, osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Potom scedíme, necháme okapat. Pečící formu dobře vymažeme máslem, na dno rozložíme okapané brambory.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, osmahneme do křupava. Přidáme 50 g másla, potom na kolečka nakrájený pórek, za stálého míchání smažíme 5 minut. Stáhneme z ohně a přelijeme brambory.
  • 3
    Šunkový salám nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, scezený hrášek a vše dobře rozkvedláme.
  • 4
    Připravenou směs nalijeme na brambory, posypeme nasekaným koprem a vložíme do horké trouby. Pečeme při 220 stupních Celsia 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.