Gratinované dršťky se smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předvařené, na nudličky nakrájené dršťky orestujeme na nakrájené cibuli dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme asi 15 minut. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a spolu se žampiony vmícháme k dršťkám. Pro zjemnění přilijeme smetanu.
  • 2
    Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek, zalijeme vínem a přidáme dršťky. Směs vložíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Pokrm gratinujeme několik minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.