Gratinované dršťky se smetanou
50 min.

Ingredience
- 130gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůDršťky vařené
- 60gramůCibule červená
- 140gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předvařené, na nudličky nakrájené dršťky orestujeme na nakrájené cibuli dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme asi 15 minut. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a spolu se žampiony vmícháme k dršťkám. Pro zjemnění přilijeme smetanu.
- 2Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek, zalijeme vínem a přidáme dršťky. Směs vložíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm gratinujeme několik minut ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.