Gratinované houbové rizoto s vejci

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na polovině másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme do uvařené rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýra. Směs opepříme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Povrch uhladíme, vyhloubíme důlky a do každého rozklepneme vejce. Bílky osolíme, vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
  • 3
    Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.