Gratinované hříbky Parisienne

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
553 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.