Gratinované hříbky Parisienne
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 3kusyŠalotka
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
553 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a smetanou. Povaříme do zhoustnutí.
- 2Směs osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, muškát a nasekanou petrželku. Vše ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
- 3Do připravené směsi zamícháme žloutky, rozdělíme ji do čtyř zapékacích misek, posypeme sýrem a zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.