Gratinované kuře s hráškem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceHrášek
- 2lžíceSýr Gouda 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůKuřecí prsa
- 4lžíceBešamel
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
479 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do misky, přidáme hrášek, jemně nasekanou šalotku a petrželku, bešamel, vejce, špetku muškátu a pepř. Podle chuti osolíme, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme.
- 2Směsí naplníme 4 máslem vymazané zapékací misky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě pokrm zapečeme asi 15 minut.
- 3Podáváme v zapékacích miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.