Gratinované lasagne s chřestem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
80 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
277 mg
Cukr
281 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat.
  • 2
    V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme.
  • 3
    Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.