Gratinované lasagne s chřestem
50 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 1kilogramChřest zelený
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Čedar
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 10kusůLasagne
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
80 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
277 mg
Cukr
281 mg
Postup přípravy
- 1Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat.
- 2V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme.
- 3Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut.
- 4Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.