Gratinované mleté bifteky s lečem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 300gramůLečo sterilované
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceKečup
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
591 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s mletým masem. Vmícháme bílek, prolisovaný česnek, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme 4 tenčí bifteky a usmažíme je po obou stranách na pánvi na oleji.
- 3Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku, přidáme lečo, osolíme a chvíli povaříme.
- 4Potom přidáme kečup a bifteky a vše podusíme 5 minut. Bifteky poklademe na plátky nakrájeným sýrem a pod pokličkou zvolna dusíme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.