Gratinované mleté bifteky s lečem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
591 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s mletým masem. Vmícháme bílek, prolisovaný česnek, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi vytvarujeme 4 tenčí bifteky a usmažíme je po obou stranách na pánvi na oleji.
  • 3
    Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vsypeme mletou papriku, přidáme lečo, osolíme a chvíli povaříme.
  • 4
    Potom přidáme kečup a bifteky a vše podusíme 5 minut. Bifteky poklademe na plátky nakrájeným sýrem a pod pokličkou zvolna dusíme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.