Gratinované mleté řízky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠunkový salám
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceStrouhanka
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
63 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
501 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme v míse mleté maso s bílky, vodou, osolíme a opepříme. Uděláme 8 malých placek.
- 2Rozehřejeme na pánvi olej a placky opečeme po obou stranách.
- 3Nastrouháme tvrdý sýr. Nakrájíme oloupanou cibuli.
- 4Připravíme v misce zapékací směs - smícháme sýr, bílky, strouhanku, nakrájenou cibuli.
- 5Vymažeme zapékací misku a rozložíme do ní osmažené řízky.
- 6Na každý řízek položíme kolečko salámu a potřeme připravenou zapékací směsí. Zakapeme olejem a do růžova zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.