Gratinované mořské plody

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
366 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve vložíme rozmrazené mořské plody. Přidáme rybí vývar a povaříme. Odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek vývaru převaříme se smetanou a ještě 5 minut necháme na mírném ohni povařit. Krabí maso necháme okapat.
  • 2
    Omyjeme a nadrobno nakrájíme jarní cibulku. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mouku osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme cibuli a petrželku a za stálého míchání zalijeme smetanovým vývarem.
  • 3
    Osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Potom vše 15 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec přidáme krabí maso.
  • 4
    Mořské plody dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia.
  • 5
    Gratinované mořské plody podáváme horké s opečenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.