Gratinované mořské plody
60 min.
Ingredience
- 450gramůMořské plody mix
- 450mililitrůVývar rybí
- 450mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůKrabí maso mražené
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPetržel - nať
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaTabasco
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
366 mg
Postup přípravy
- 1Do pánve vložíme rozmrazené mořské plody. Přidáme rybí vývar a povaříme. Odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek vývaru převaříme se smetanou a ještě 5 minut necháme na mírném ohni povařit. Krabí maso necháme okapat.
- 2Omyjeme a nadrobno nakrájíme jarní cibulku. Petrželku opláchneme a nasekáme. Mouku osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme cibuli a petrželku a za stálého míchání zalijeme smetanovým vývarem.
- 3Osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Potom vše 15 minut na mírném ohni povaříme. Nakonec přidáme krabí maso.
- 4Mořské plody dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia.
- 5Gratinované mořské plody podáváme horké s opečenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.