Gratinované telecí filé
65 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1kusBrokolice
- 150gramůZelenina kořenová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSýr Parmezán
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.