Gratinované telecí filé

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme chvíli v chladu odležet. Očištěnou zeleninu a brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a brokolici rozdělíme na růžičky. Plátky masa poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na másle. Urovnáme do pekáče a obložíme zeleninou. Žloutky, smetanu a nastrouhaný sýr promícháme, přidáme nasekanou petrželku a směs rozdělíme na maso se zeleninou. Pokrm zprudka zapečeme v horké troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo s hráškovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.