Gratinované těstoviny se zeleninou a žampiony
65 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusKedlubna
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůRajčata
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250gramůTěstoviny čtyřvaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a promícháme s olejem.
- 2Oloupanou cibuli a kedlubnu nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na dílky.
- 3Uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a žampiony v nákypové formě.
- 4V kastrůlku zahřejeme mléko se zakysanou smetanou, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme 75 g nastrouhané goudy, necháme ji rozpustit.
- 5Směs nalijeme na nákyp, povrch poklademe vločkami másla, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
- 6Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.