Gratinované těstoviny se zeleninou a žampiony

65 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a promícháme s olejem.
  • 2
    Oloupanou cibuli a kedlubnu nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na dílky.
  • 3
    Uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a žampiony v nákypové formě.
  • 4
    V kastrůlku zahřejeme mléko se zakysanou smetanou, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme 75 g nastrouhané goudy, necháme ji rozpustit.
  • 5
    Směs nalijeme na nákyp, povrch poklademe vločkami másla, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
  • 6
    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.