Gratinované topinambury s javorovým sirupem
30 min.
Ingredience
- 700gramůTopinambury
- 2litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžíceOřechy burské pražené
- 2lžíceSirup javorový
- 1lžíceMed včelí
- 10gramůPetržel - nať
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Topinambury vložíme do vroucí vody, povaříme 20-25 minut. Scedíme, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme je do 40 g másla vymazané pečicí formy. Ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a koriandrem. Vše polijeme javorovým sirupem, naskládáme nahrubo nasekané ořechy, pokapeme je medem.
- 2Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájené zbylé máslo, nakonec posypeme petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.