Gratinované topinambury s javorovým sirupem

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Topinambury vložíme do vroucí vody, povaříme 20-25 minut. Scedíme, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme je do 40 g másla vymazané pečicí formy. Ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a koriandrem. Vše polijeme javorovým sirupem, naskládáme nahrubo nasekané ořechy, pokapeme je medem.
  • 2
    Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájené zbylé máslo, nakonec posypeme petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.