Gratinované vepřové kotlety Trentino
70 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMozzarella
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŠunka dušená
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
77 mg
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku.
- 2Smetanu zahřejeme, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a povaříme do zhoustnutí. Okořením špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme a necháme vychladnout.
- 3Do vychladlé omáčky zašleháme vejce a přimícháme na nudličky nakrájenou šunku.
- 4Připravenou omáčkou přelijeme kotlety a pokrm zapečeme v rozpálené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.