Gratinované vepřové ledvinky
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřové ledvinky
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 150mililitrůBešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHlíva ústřičná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 5stroužkůČesnek
- 50gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
529 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
- 2Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
- 3Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.