Gratinované vepřové ledvinky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
529 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
  • 2
    Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
  • 3
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.