Gratinovaný chřest po vlámsku
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 20kusůChřest bílý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného se smetanou, estragonem, petrželkou a nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Osolíme a opepříme.
- 3Chřest zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme dozlatova.
- 4Podáváme k rybám a pokrmům z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.