Gratinovaný květák po římsku

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rozebereme jej na růžičky, urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme strouhankou.
  • 2
    Vývar přivedeme do mírného varu, zašleháme do něj smetanu, rozmíchanou se žloutky a Solamylem, necháme přejít varem. Ihned odstavíme. Poté zašleháme máslo, omáčku vychladíme, přidáme do ní nastrouhaný sýr a na nudličky nakrájenou šunku.
  • 3
    Připravenou omáčkou přelijeme květák a zapečeme v rozpálené troubě. Hotový pokrm posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
  • 4
    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.