Gratinovaný květák s brokolicí
70 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 250gramůBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Zvlášť uvaříme očištěnou brokolici, vyjmeme a necháme okapat. Ze 100g másla, hladké mouky a vývaru uvaříme bešamel, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Květák a brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Přelijeme bešamelem a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.