Gratinovaný květák s brokolicí

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Zvlášť uvaříme očištěnou brokolici, vyjmeme a necháme okapat. Ze 100g másla, hladké mouky a vývaru uvaříme bešamel, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Květák a brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Přelijeme bešamelem a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.