Gratinovaný rajčatový salát
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 2krajíceChléb konzumní
- 4kusyRajčata
- 200gramůSalát římský
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme nadrobno nebo rozdrtíme v mixéru tak, aby celkové množství činilo 2 šálky.
- 2Bylinky nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme máslo, olej a chléb opečeme dozlatova, přidáme bylinky a krátce podusíme. Osolíme a opepříme (polovina dávky).
- 3Rajčata nakrájíme na silné plátky, rozložíme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme chlebovou směsí.
- 4Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
- 5Smícháme dvě lžíce oleje, ocet, sůl a pepř. Salátové listy pláchneme, osušíme a přelijeme dresinkem. Rozložíme na talíře a navrch dáme gratinovaná rajčata. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.