Gratinovaný rajčatový salát

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chleba nakrájíme nadrobno nebo rozdrtíme v mixéru tak, aby celkové množství činilo 2 šálky.
  • 2
    Bylinky nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme máslo, olej a chléb opečeme dozlatova, přidáme bylinky a krátce podusíme. Osolíme a opepříme (polovina dávky).
  • 3
    Rajčata nakrájíme na silné plátky, rozložíme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme chlebovou směsí.
  • 4
    Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  • 5
    Smícháme dvě lžíce oleje, ocet, sůl a pepř. Salátové listy pláchneme, osušíme a přelijeme dresinkem. Rozložíme na talíře a navrch dáme gratinovaná rajčata. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.