Grilovaná chobotnice

15 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat.
  • 2
    Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou.
  • 3
    Servírujeme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.