Grilovaná drůbeží játra
25 min.
Ingredience
- 2kilogramyJátra drůbeží
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.
- 3Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 5. 2016
Grilovaná drůbeží játra
pekla jsem na steakové pánvi ne na grilu, vynechala cibuli a výsledek mile překvapil ten citron je bomba nápad😉
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Grilovaná drůbeží játra
Játra solit ?????