Grilovaná jehněčí kýta v papíře

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
946 mg
Cukr
373 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.
  • 2
    Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.