Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou
106 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKachna mražená
- 3lžíceOlej rostlinný
- Na omáčku
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 80mililitrůKečup
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVíno madeira
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1582 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
149 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
693 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.
- 2Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.
- 3Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.
- 4Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.
- 5Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.