Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou

106 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1582 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
149 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
693 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.
  • 2
    Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.
  • 3
    Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.
  • 4
    Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.
  • 5
    Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.