Grilovaná kachní prsa na koriandru
286 min.
Ingredience
- 2400gramůKachní prsa
- 100gramůKoriandr čerstvý
- 150mililitrůLimetková šťáva
- 2000gramůPaprika červená
- 75gramůCibule
- 200gramůLilek
- 200gramůCuketa
- 100gramůSůl
- 100mililitrůOlej olivový jedlý
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- Demi-glace Ambiente [47029]
- 2,5kusyBobkový list
- 25gramůCeler bulvový
- 75gramůCibule
- 150gramůKarotka
- 20gramůOlej slunečnicový
- 25gramůPetržel kořen
- 150gramůRajčata
- 0,25litrVíno červené
- 1litrVoda pitná
- 2,5litryVývar telecí
- 2,5kilogramyTelecí kosti
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
44 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěná čerstvá kachní prsa na kůži nařízneme, obalíme v nasekaném čerstvém korianru a v míse je přellijeme 100 ml olivového oleje, promíchaného s limetkovou šťávou. Maso necháme v chladničce 4 hodiny marinovat.
- 2Červenou papriku zbavíme stopek a jader a nakrájíme ji na 3 cm proužky. Oloupanou červenou cibuli nahrubo nasekáme, malé cukety a lilek nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu osolíme, dáme opéci na olivovém oleji dozlatova a uložíme v teple.
- 3Marinovaná kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a maso necháme zatáhnout. Snížíme plamen a pomalu pečeme, podle velikosti 6-8 minut, z každé strany tak, aby prsa byla uvnitř růžová a šťavnatá.
- 4Na talíře rozdělíme opečenou zeleninu, na ni položíme rozříznuté kachní prso, které posypeme hrubou mořskou solí.
- 5Servírujeme přelité demi-glace Ambiente a pokapané nahřátým extra panenským olivovým olejem.
- 7Demi-glace Ambiente [47029]:
- 8Telecí kosti nasekáme na kostky a vložíme do velkého litinového kastrolu s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Ke kostem přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky a dále opékáme dotmava. Přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a dopékáme při teplotě 200 °C. Během pečení musíme dávat pozor, aby se obsah pekáče nespálil a nezhořkl. Když jsou kosti dostatečně tmavé, přidáme rajčata San Marzano a necháme chvíli zkaramelizovat.
- 9Kastrol s opečenými kostmi a zeleninou vyndáme na plotnu, zalijeme červeným vínem Bordeaux Médoc a necháme víno vyvařit. Potom vše zalijeme ledovou vodou a ledovým telecím vývarem. Takto zchlazené kosti znovu pomalu přivedeme k varu. Jakmile vše začne vřít, přilijeme trochu studené vody a dále necháme pomalu na velmi mírném plameni „táhnout“ nejméně 6 hodin. Po celou dobu z povrchu vývaru sbíráme tuk a pěnu. Po 6 hodinách vývar přes plátno scedíme do čistého hrnce a necháme redukovat na požadovanou hustotu.
- 10Správný demi-glace má být tmavý, čirý a po vychladnutí má ztuhnout jako rosol.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.