Grilovaná kotleta s citronovým medem

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
69 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme med, sůl a kůru se šťávou z citronu. Směsí potřeme maso (maso zatím nekrájíme), dáme do ledničky a hodinu marinujeme. Mezitím si pokrájíme brambory, dáme je do zapékací mísy a promícháme s prolisovaným česnekem.
  • 2
    Gril si připravíme pro nepřímé grilování, rošt potřeme olejem. Na gril dáme maso, přiklopíme a necháme hodinu grilovat. Po hodině sundáme poklop a grilujeme dalších 40 minut. Na posledních 20 minut přidáme na gril brambory. Maso i brambory průběžně potíráme marinádou.
  • 3
    Jakmile jsou brambory nahnědlé a maso měkké, avšak stále šťavnaté, přeneseme maso z grilu, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.