Grilovaná kotleta s citronovým medem
120 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 5lžicMed včelí
- 1kusCitrony
- 1kilogramBrambory
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
69 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme med, sůl a kůru se šťávou z citronu. Směsí potřeme maso (maso zatím nekrájíme), dáme do ledničky a hodinu marinujeme. Mezitím si pokrájíme brambory, dáme je do zapékací mísy a promícháme s prolisovaným česnekem.
- 2Gril si připravíme pro nepřímé grilování, rošt potřeme olejem. Na gril dáme maso, přiklopíme a necháme hodinu grilovat. Po hodině sundáme poklop a grilujeme dalších 40 minut. Na posledních 20 minut přidáme na gril brambory. Maso i brambory průběžně potíráme marinádou.
- 3Jakmile jsou brambory nahnědlé a maso měkké, avšak stále šťavnaté, přeneseme maso z grilu, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.