Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem
45 min.
Ingredience
- 650gramůKuře
- 40gramůEstragon
- 25gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
998 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
71 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mladá kuřata (o hmotnosti . do 600 g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme.
- 2Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13 cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut na každé straně dozlatova. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme.
- 3Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme znovu zhruba 7 minut na každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou
- 4vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.