Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1špetkaFenykl obecný
- 1,5kilogramyMakrela obecná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
881 mg
Cukr
52 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.
- 2Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.
- 3Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.
- 4Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.