Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
881 mg
Cukr
52 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.
  • 3
    Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.
  • 4
    Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.