Grilovaná mořská ryba s koprem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůMouka kukuřičná
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1,5kilogramyTreska aljašská
- 100gramůKopr čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1První si připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku,
- 2přidáme nadrcený česnek a smažíme další 2 minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, oleje, chilli, koriandr, sójovou omáčku, zázvor a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- 3Rybu omyjeme a očistíme. Tresku rozřízneme a zevnitř potřeme marinádou a trochem nasekaného kopru. Připravíme si na rybu alobal, potřeme ho marinádou a vysypeme koprem. Tresku následně do alobalu zabalíme.
- 4Předehřejeme si gril a potřeme rošt olejem. Rybu grilujeme cca 30 minut, dokud není měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.