Grilovaná polenta s oblohou
40 min.
Ingredience
- 250gramůPolenta
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSalát Lollo Biondo
- 160gramůŠunka parmská
- 120gramůOkurky nakládané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůOcet jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za stálého míchání metlou zašleháme do mléka polentu, provaříme a jakmile je dostatečně hustá, odstavíme. Polentu nalijeme na plech a vložíme do mírně vyhřáté trouby usušit. Poté ji krájíme na obdélníčky, na každý položíme plátek sýra, vložíme pod gril a krátce ogrilujeme.
- 2Kyselé okurky pokrájíme na čtvrtky, listy salátu trochu natrháme, parmskou šunku rozkrájíme na tenké plátky.
- 3Na talíře upravíme polentu se sýrem, obložíme okurkami, listy salátu, šunkou a zeleninu pokapeme olejem smíchaným s octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.