Grilovaná polenta s oblohou

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
338 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za stálého míchání metlou zašleháme do mléka polentu, provaříme a jakmile je dostatečně hustá, odstavíme. Polentu nalijeme na plech a vložíme do mírně vyhřáté trouby usušit. Poté ji krájíme na obdélníčky, na každý položíme plátek sýra, vložíme pod gril a krátce ogrilujeme.
  • 2
    Kyselé okurky pokrájíme na čtvrtky, listy salátu trochu natrháme, parmskou šunku rozkrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Na talíře upravíme polentu se sýrem, obložíme okurkami, listy salátu, šunkou a zeleninu pokapeme olejem smíchaným s octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.