Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, odkrojíme tuk, maso potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáče a necháme pod fólií alespoň 3 hodiny odležet. Olivy nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rošt potřeme olejem.
  • 2
    Na přílohovou omáčku v rendlíku na másle zpěníme cibuli, přimícháme cukr a mícháme, až zkaramelizuje. K cukru přilijeme víno, citronovou šťávu a za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Na závěr vmícháme pokrájené olivy a pomerančovou marmeládu. Směs osolíme, opepříme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 3
    Plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme.
  • 4
    Roštěnky podáváme s přílohovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.