Grilovaná ryba
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 2kusyCejn velký
- 100gramůVinné listy
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek.
- 2Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb.
- 3Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout.
- 4Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.