Grilovaná ryba s jogurtem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.
  • 2
    Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.
  • 3
    Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.
  • 4
    Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.