Grilovaná ryba s jogurtem
40 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 800gramůFilé rybí
- 400mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 4kusyPaprika žlutá
- 10gramůSůl
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKopr čerstvý
- 6gramůPepř bílý
- 0,5hrstBazalka
- 0,5hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.
- 2Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.
- 3Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.
- 4Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.