Grilovaná vepřová panenka s ananasem
45 min.
Ingredience
- 650gramůVepřová panenka
- 350gramůKompot ananasový
- Na marinádu
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- Na omáčku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
948 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.
- 2Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.