Grilovaná vepřová panenka s ananasem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
948 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.
  • 2
    Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.