Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu
140 min.
Ingredience
- 4kusyVepřová žebra
- Marináda
- 5decilitrůBujón hovězí
- 5decilitrůPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 4lžíceKoření grilovací
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkySůl
- Na potírání
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 5lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu: Do velkého hrnce si nalijeme 5 dl čistého hovězí bujónu, přilijeme k němu 5 dl černého sladkého piva, přidáme 4 lžíce grilovacího koření, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci cukru, 1 lžičku chilli, 0,5 lžičky čerstvě pomletého černého pepře a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře 4 barev a 1,5 lžičky soli. Marinádu důkladně promícháme. (Množství soli dáváme podle vlastní chuti. Když marinádu promícháme, tak až nakonec přidáme sůl.)
- 2Vepřová masitá žebra očistíme od blan, omyjeme je a osušíme. Vložíme je do marinády (musí být úplně ponořená) a necháme je v chladničce marinovat 24 hodin.
- 3Žebra poté uvaříme v té samé marinádě doměkka. Vaříme je pod poklicí pomalu přibližně 1,5-2 hodiny.
- 4Připravíme si směs na potírání žeber: Do misky dáme extra olivový olej, smícháme ho s červenou sladkou a pálivou paprikou.
- 5Uvařená marinovaná žebra vyjmeme z nálevu a necháme je vychladnout. Gril si rozpálíme na správnou teplotu. Žebra potřeme olejem a ugrilujeme je do zlatohněda. Během grilování žebra potíráme a otáčíme. Podáváme je hned teplá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.