Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme marinádu: Do velkého hrnce si nalijeme 5 dl čistého hovězí bujónu, přilijeme k němu 5 dl černého sladkého piva, přidáme 4 lžíce grilovacího koření, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci cukru, 1 lžičku chilli, 0,5 lžičky čerstvě pomletého černého pepře a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře 4 barev a 1,5 lžičky soli. Marinádu důkladně promícháme. (Množství soli dáváme podle vlastní chuti. Když marinádu promícháme, tak až nakonec přidáme sůl.)
  • 2
    Vepřová masitá žebra očistíme od blan, omyjeme je a osušíme. Vložíme je do marinády (musí být úplně ponořená) a necháme je v chladničce marinovat 24 hodin.
  • 3
    Žebra poté uvaříme v té samé marinádě doměkka. Vaříme je pod poklicí pomalu přibližně 1,5-2 hodiny.
  • 4
    Připravíme si směs na potírání žeber: Do misky dáme extra olivový olej, smícháme ho s červenou sladkou a pálivou paprikou.
  • 5
    Uvařená marinovaná žebra vyjmeme z nálevu a necháme je vychladnout. Gril si rozpálíme na správnou teplotu. Žebra potřeme olejem a ugrilujeme je do zlatohněda. Během grilování žebra potíráme a otáčíme. Podáváme je hned teplá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.