Grilovaná žebírka s paprikou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
291 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin.
  • 3
    Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
  • 4
    Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou.
  • 5
    Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.