Grilovaná žebírka s paprikou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMed včelí
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceOcet vinný
- 2000gramůVepřová žebra
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaAnýz mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice
- 2lžíceOmáčka sójová
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
291 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí.
- 2Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin.
- 3Rozehřejeme máslo, přidáme anýz, nasekanou cibuli, očištěnou, na kostičky pokrájenou papriku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
- 4Žebírka vyjmeme z marinády a osušíme. Na grilovacím tácku grilujeme maso asi 25 minut, během grilování je občas obrátíme. Průběžně potíráme marinádou.
- 5Cibuli s paprikou ohřejeme na okraji grilu v misce a podáváme s žebírky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.