Grilovaná žebra s bramboráčky

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
59 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout.
  • 2
    Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku.
  • 3
    Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.