Grilovaná žebra v omáčce hoisin
95 min.
Ingredience
- 40mililitrůOcet vinný
- 10gramůSůl
- 3litryVoda pitná
- 800gramůVepřová žebra
- Na marinádu
- 50mililitrůOmáčka Hoisin
- 50mililitrůKečup
- 40mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůMed včelí
- 1stroužekČesnek
- 5gramůZázvor mletý
- 2gramyKoření pěti vůní
- 40mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
640 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.
- 2Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.