Grilované brambory s rozmarýnem

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Vápník
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich několik hlubších zářezů. Alobal nařežeme na větší čtverečky, každou bramboru položíme na jeden čtvereček, pokapeme kvalitním olejem, do každého zářezu vložíme několik jehliček rozmarýnu, osolíme a zabalíme do alobalu.
  • 2
    Zabalené brambory položíme na gril dál od středu a grilujeme zvolna 30 až 40 minut. Nezapomínáme občas otáčet. Doba grilování záleží na velikosti brambor. Propečenost brambor můžeme vyzkoušet špejlí.
  • 3
    Brambory rozbalíme až těsně před podáváním, aby vynikla vůně rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.