Grilované brambory s rozmarýnem
60 min.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Vápník
62 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich několik hlubších zářezů. Alobal nařežeme na větší čtverečky, každou bramboru položíme na jeden čtvereček, pokapeme kvalitním olejem, do každého zářezu vložíme několik jehliček rozmarýnu, osolíme a zabalíme do alobalu.
- 2Zabalené brambory položíme na gril dál od středu a grilujeme zvolna 30 až 40 minut. Nezapomínáme občas otáčet. Doba grilování záleží na velikosti brambor. Propečenost brambor můžeme vyzkoušet špejlí.
- 3Brambory rozbalíme až těsně před podáváním, aby vynikla vůně rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.