Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou
35 min.
Ingredience
- 12kusůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 6kusůKoriandr celý
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- Omáčka
- 1lžíceCukr krupice
- 6lžicOcet rýžový
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Dřevěné špízové jehly vložíme cca 30 minut před použitím do studené vody.
- 2Na namáčecí omáčku rozehřejeme v kastrůlku rýžový ocet, přisypeme cukr a sůl, za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, přelijeme do servírovací misky a uchováme teplé.
- 3Klobouky žampionů překrojíme na poloviny a na každou jehlu napíchneme tři. Rozložíme na talíř a urovnáme vedle sebe. Česnek a koriandrové kořeny rozemeleme v mlýnku, vyškrábneme do misky a promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opepříme. Směsí potřeme houby a necháme marinovat cca 15 minut.
- 4Poté na rozpáleném grilu opečeme cca 2-3 minuty po každé straně a ihned podáváme s namáčecí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.