Grilované houbové špízy s pikantní omáčkou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dřevěné špízové jehly vložíme cca 30 minut před použitím do studené vody.
  • 2
    Na namáčecí omáčku rozehřejeme v kastrůlku rýžový ocet, přisypeme cukr a sůl, za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, přelijeme do servírovací misky a uchováme teplé.
  • 3
    Klobouky žampionů překrojíme na poloviny a na každou jehlu napíchneme tři. Rozložíme na talíř a urovnáme vedle sebe. Česnek a koriandrové kořeny rozemeleme v mlýnku, vyškrábneme do misky a promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opepříme. Směsí potřeme houby a necháme marinovat cca 15 minut.
  • 4
    Poté na rozpáleném grilu opečeme cca 2-3 minuty po každé straně a ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.