Grilované houby s bylinkami

26 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého kerblíku a estragonu otrháme lístky, které velmi drobně posekáme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme bylinky, roztlučený kmín, bílý pepř, sůl, kvalitní slunečnicový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Očistíme a dobře omyjeme zdravé, nečervivé hřiby a syrovinky, ze syrovinek odřízneme těsně před grilováním třeně. Houby osušíme, podélně větší houby nakrájíme na 5-7 mm plátky. Větší hlavičky můžeme rozkrájet i na čtvrtky, u syrovinek necháme celé hlavičky.
  • 3
    Houby narovnáme na grilovací tácky. Během grilování je potíráme marinádou. Grilujeme krátce po obou stranách.
  • 4
    Podáváme horké s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.