Grilované houby s bylinkami
26 min.
Ingredience
- 1,5lžíceKerblík
- 0,5lžíceEstragon
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1,5lžíceOmáčka sójová
- 400gramůHříbky čerstvé
- 4krajíceChléb konzumní
- 300gramůRyzce čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omytého kerblíku a estragonu otrháme lístky, které velmi drobně posekáme. Do misky prolisujeme česnek, přidáme bylinky, roztlučený kmín, bílý pepř, sůl, kvalitní slunečnicový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme.
- 2Očistíme a dobře omyjeme zdravé, nečervivé hřiby a syrovinky, ze syrovinek odřízneme těsně před grilováním třeně. Houby osušíme, podélně větší houby nakrájíme na 5-7 mm plátky. Větší hlavičky můžeme rozkrájet i na čtvrtky, u syrovinek necháme celé hlavičky.
- 3Houby narovnáme na grilovací tácky. Během grilování je potíráme marinádou. Grilujeme krátce po obou stranách.
- 4Podáváme horké s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.