Grilované hovězí s marinovanými bramborami
115 min.
Ingredience
- 90mililitrůOcet kvasný lihový
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 40gramůCukr krupice
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2špetkySůl
- 6gramůZázvor celý
- 2lžíceRajčata zelená
- 15mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůOlej olivový
- 300gramůBrambory
- 1kilogramHovězí maso přední
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
769 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.
- 2Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.