Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
41 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem a promícháme. Petrželku a bazalku omyjeme. Bazalku drobně pokrájíme. Petrželku necháme odkapat a odložíme na ozdobu. Anglickou slaninu pokrájíme na 12 plátků délky 7–8 cm.
  • 2
    Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle a loupaná slunečnicová semínka opražíme dozlatova v suché teflonové pánvi. Pak k nim přidáme sýr, osolíme a odstavíme z plotny. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, dáme do rendlíku s olivovým olejem (2 lžíce). Přidáme rajskou šťávu, kečup, posypeme podle chuti solí (nemusíme), cukrem (podle sladkosti rajčat), sušeným oreganem, bazalkou a citronovým pepřem. Pod pokličkou za občasného promíchání rajčata rozpečeme (5–8) minut a necháme trošku vydusit.
  • 3
    Houby dáme na plech potřený olivovým olejem (1 lžíce) lupeny vzhůru. Grilujeme je asi 5 minut, plech vyjmeme z trouby, na každý klobouček položíme lžičkou kopeček rozpečených rajčat a na rajčata navršíme kopeček sýru s oříšky. Pak houbu zakryjeme plátkem slaniny. Dáme pod gril a grilujeme dalších 5-6 minut.
  • 4
    Grilované hříbky a žampiony podáváme horké, ozdobené lístečkem petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.