Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem
38 min.
Ingredience
- 6kusůHříbky čerstvé
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůAnglická slanina
- 200gramůSýr kozí
- 100gramůMandle loupané
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 5decilitrůRajčatová šťáva
- 2lžíceKečup
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5lžičkyOregano sušené
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 12kusůRajčata Cherry
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
41 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem a promícháme. Petrželku a bazalku omyjeme. Bazalku drobně pokrájíme. Petrželku necháme odkapat a odložíme na ozdobu. Anglickou slaninu pokrájíme na 12 plátků délky 7–8 cm.
- 2Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle a loupaná slunečnicová semínka opražíme dozlatova v suché teflonové pánvi. Pak k nim přidáme sýr, osolíme a odstavíme z plotny. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, dáme do rendlíku s olivovým olejem (2 lžíce). Přidáme rajskou šťávu, kečup, posypeme podle chuti solí (nemusíme), cukrem (podle sladkosti rajčat), sušeným oreganem, bazalkou a citronovým pepřem. Pod pokličkou za občasného promíchání rajčata rozpečeme (5–8) minut a necháme trošku vydusit.
- 3Houby dáme na plech potřený olivovým olejem (1 lžíce) lupeny vzhůru. Grilujeme je asi 5 minut, plech vyjmeme z trouby, na každý klobouček položíme lžičkou kopeček rozpečených rajčat a na rajčata navršíme kopeček sýru s oříšky. Pak houbu zakryjeme plátkem slaniny. Dáme pod gril a grilujeme dalších 5-6 minut.
- 4Grilované hříbky a žampiony podáváme horké, ozdobené lístečkem petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.