Grilované jehněčí kotlety s bazalkou
40 min.
Ingredience
- 6kusůJehněčí kotlety
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3hrstiBazalka
- 4stroužkyČesnek
- 0,5šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
82 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
295 mg
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta.
- 2Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou.
- 3Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách.
- 4Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky.
- 5Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.