Grilované jehněčí maso s mátovým máslem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nezměknou.
  • 2
    V misce smícháme máslo, jemně nasekanou mátu, kmín a trochu pepře, směs dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího masa okořeníme a grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou dostatečně propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
  • 4
    V průběhu grilování dáme do malého kastrůlku smetanu s trochou šafránu a zvolna prohřejeme. Slijeme uvařené brambory, rozmačkáme je a přidáme k nim smetanu se šafránem, podle chuti případně osolíme a opepříme.
  • 5
    Z lednice vyndáme vychladlé a ztuhlé mátové máslo, rozdělíme ho na jednotlivé porce masa a necháme na grilu prohřát, dokud se nerozpustí.
  • 6
    Grilované maso podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat snítku máty nebo plátek citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.