Grilované jehněčí maso s mátovým máslem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyMáta
- 1špetkaKmín drcený
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaŠafrán
- 800gramůJehněčí kýta
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, dokud nezměknou.
- 2V misce smícháme máslo, jemně nasekanou mátu, kmín a trochu pepře, směs dáme do lednice vychladit.
- 3Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího masa okořeníme a grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou dostatečně propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
- 4V průběhu grilování dáme do malého kastrůlku smetanu s trochou šafránu a zvolna prohřejeme. Slijeme uvařené brambory, rozmačkáme je a přidáme k nim smetanu se šafránem, podle chuti případně osolíme a opepříme.
- 5Z lednice vyndáme vychladlé a ztuhlé mátové máslo, rozdělíme ho na jednotlivé porce masa a necháme na grilu prohřát, dokud se nerozpustí.
- 6Grilované maso podáváme s bramborovou kaší, můžeme přidat snítku máty nebo plátek citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.