Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou
25 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramJehněčí kýta
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaCukr krupice
- 85mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMáta
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 0,67šálekJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
61 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
- 2Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
- 3Podáváme s jogurtem a kousky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.