Grilované jehněčí s jogurtovou zálivkou

25 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
61 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nastrouháme, mátu a koriandr nasekáme. Smícháme jogurt, mátu, koriandr, 2 lžičky cibule, promícháme a vložíme do malé misky. Maso nakrájíme na kousíčky a zalijeme ho promíchanou směsí cibule, bylinek, kůry, šťávy, cukru, oleje, pepře a soli. Dvanáct hodin tak maso marinujeme.
  • 2
    Okapané ho pak napícháme na špízy a grilujeme na předehřátém grilu asi deset minut dozlatova.
  • 3
    Podáváme s jogurtem a kousky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.