Grilované jehněčí s mátovým máslem
25 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- 130gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMáta
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
59 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
405 mg
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.
- 2Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.