Grilované jehněčí s mátovým máslem

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
59 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
405 mg
Cukr
145 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.
  • 2
    Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.