Grilované jehněčí s opékanými fazolemi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
  • 2
    Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
  • 3
    Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.