Grilované jehněčí s opékanými fazolemi
40 min.
Ingredience
- 300gramůJehněčí kotlety
- 30mililitrůOlej olivový
- 9gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCibulka jarní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrambory
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Jehněčí kotlety naklepeme a potřeme vzniklou směsí, zakryjeme a necháme odpočívat.
- 2Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, necháme je vařit v osolené vodě na mírném ohni asi 15 minut a přidáme k nim zelené fazolové lusky a vaříme ještě 5 minut, až jsou brambory měkké. Slijeme a necháme vychladnout.
- 3Jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty z každé strany, průběžně potíráme marinovací směsí. Na pánvi rozpálíme máslo a brambory spolu s fazolovými lusky krátce opečeme. Kotlety podáváme položené na porci brambor a ozdobené několika kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.