Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi
30 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 500gramůJehněčí kýta
- 90gramůBaby špenát
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
- 2Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.